4 februari 2012
09:30

Öjaby Sport

Referat: Ljungby IBK - Öjaby Sport

Match mot Ljungby i deras nya Innebandyhall. Skall inte nämna så mycket om matchen förutom att första perioden var ett ställningskrig mot ett för dagen mycket piggt och mycket löpande Ljungby, vi har trots dett ett visst övertag i matchen.

Andra perioden börjar med ett mycket snyggt innebandymål från vår sida. Liam spelar ett diagonalpass rakt genom Ljungbys box som Adam möter med ett direkt skott rakt upp i nättaket ett riktigt innebandymål. Sedan var det slut på det roliga och fram till 9.27 i tredje perioden är vi helt paralyserade och släpper in tre mål. Det är faktiskt så att Linus oerhört skickliga målvaktsspel är det som gör att vi inte släpper in ännu mer mål.

Ställningen med 5 minuter kvar av matchen är således 3-1 till Ljungby, vi saknar dock inte målchanser och Linus målvaktsspel har hållt oss kvar i matchen. Vi tar timeout och och bestämmer oss för att ge gärnet sista 5 minuterna, vi vet att vi är otroligt starka i slutet av matcherna. Nu krigar killarna ordentligt Adam gör ett kopiöst jobb och vinner boll på mittplan avancerar in mot mot mål och skjuter och på returen är Lucas på "kontoret" och trycker in 2-3, härligt! Det är inte slut med detta i 12 minuten vinner Liam boll och spelar Adam som kommer in på mål och skjuter, målvakten räddar och på sin egen retur trycker Adam in bollen och vi har kvitterat. Vi har ett par riktigt farliga chanser på slutet men oavgjort står sig.

Man kan säga att oavgjort är smickrande för oss. Ljungby visar upp ett fartfyllt springa spel som inte gav oss något lugn att spela bollen och stressade fram misstag. Trots detta reser vi oss och det är STARKT!!

Det måste vara ROLiGT att spela innebandy och det såg ut som om killarna inte hade roligt under stora delar av matchen. Därför är det härligt att se matchens sista 5 minuter där ingen hänger med huvudet utan alla ger järnet som ett lag.
Nu tar vi oss an Lagan i Öjaby på lördag och tar med oss sista 5 minuterna från Ljungbymatchen för då kände vi igen killarna och det såg ut som om det var kanonkul att spela innebandy igen.